Med aktivitetsmåleren SenseHub har du full oversikt over dine dyrs aktivitet, helse og velferd – uansett hvor du befinner deg. Løsningen er enkel å bruke i hverdagen og gir konkrete råd du kan handle på bakgrunn av, slik at du kan effektivisere og forbedre drifta.

Er SenseHub noe for deg?

Vil du vite mer om hva SenseHub kan bety for effektiviteten og produktiviteten i besetninga di? Vi samarbeider med Geno om salg av SenseHub. Kontakt Genos erfarne konsulenter for en aktivitetsmålingsprat!

 

SenseHub master logo 2022

Ofte stilte spørsmål om SenseHub

Her finner du svar på mye av det som mange lurer på om SenseHub. I flere av svarene lenker vi også videre til mer utdypende stoff om det aktuelle temaet.

Nei, SenseHub er avhengig av strøm og internett for å fungere.

SenseHubs transponder registrerer dyrets aktivitet, drøvtygging og helse. Disse dataene går videre til en controller, som omdanner informasjonen til rapporter og grafer som er lette å lese og forstå. Disse rapportene leser du av i en app på telefonen din, nettbrett eller pc.

Du har tilgang til aktivitetsmåleren SenseHub både via mobil, nettbrett og pc. Flere brukere kan være pålogget systemet samtidig. Du må imidlertid ha pc for førstegangsinstallering.

Riktig bruk av Sensehub er arbeidsbesparende blant annet ved at systemet bidrar til å finne riktig tidspunkt for inseminering. Dermed reduseres antall omløp.

Med SenseHub sparer du også tid og penger på en rekke flere måter. Les mer her om hvorfor SenseHub kan være en god investering for deg.

Dyr med ulikt aktivitetsnivå må også ha ulikt nivå for varsel av brunst. Kviger, mjølkeku og ammeku plasseres i ulike grupper, og det settes ulik brunstalarm for disse gruppene.

Ja, SenseHub er 100 % nettbasert, slik at alle varsler vises på pc. I tillegg finnes det en egen SenseHub-app for mobil (både for Apple og Andriod).

Slik får du full kontroll over brunststatus i egen besetning, uansett hvor du befinner deg.

Ja, SenseHub er avhengig av internettforbindelse for å fungere.

Alle data lagres i SenseHub-controlleren. For å få opp brunstvarsler i sanntid, må controlleren derfor ha konstant internettforbindelse. I tillegg tas det automatisk backup av systemet via internett.

SenseHub-controllerens antenne dekker 200 x 500 meter så fremt det ikke er vesentlige hindringer i veien. Snakk med Genos selgere om hvordan SenseHub vil passe i ditt fjøs.

Alle aktivitetsmålere, også SenseHub, er primært laget for dyr som går løse. Erfaringer viser imidlertid at dersom man setter ned grensene for når en brunstalarm skal utløses, kan man fange opp opptil 80 % av alle brunster i båsfjøs.

Har du båsfjøs, anbefaler vi uansett at du snakker med selgerne i Geno om hvordan SenseHub kan brukes i akkurat ditt fjøs.

Nei, alle data lagres i transponderen i inntil 24 timer, og data sendes til SenseHub-controlleren hvert 20. minutt.

Det betyr at dyr på beite som kommer innenfor dekningsområdet, får sine data avlest for eksempel morgen og kveld. På den måten vil aktivitetsendringer bli analysert jevnlig og brunstalarmer utløses i tide.

Erfaring viser at signaler kan gå gjennom vegger, og controlleren kan dermed fange opp signaler fra transpondere fra dyr i nærliggende fjøs. Ett SenseHub-system kan dermed dekke flere bygninger.

Metallplater og betongvegger er imidlertid begrensende faktorer.

Dersom du ønsker 100 % dekning i fjøs nummer to, løser vi dette ved å bruke ei ekstra antenne som kobles sammen med SenseHub-en i hovedfjøset.

Ja, det finnes ulike løsninger for dette, blant annet en ekstern solcelleløsning som forsyner SenseHub-anlegget med strøm og trådløst internett. Dersom du allerede har ett velfungerende solcelleanlegg på setra, kan SenseHub kobles opp mot dette med noen tilpasninger.

Ta kontakt med OS IDs support for aktivitetsmåling for å diskutere SenseHub-løsninger som kan passe for deg.

Dette produktet er ikke ment for å diagnostisere, behandle, kurere eller forhindre sykdom hos dyr. For diagnostisering, behandling, kurering eller forebygging av sykdom hos dyr, bør du konsultere veterinær. Nøyaktigheten av dataene som samles inn og presenteres via dette produktet er ikke ment å tilsvare presisjonsnivået til medisinsk utstyr eller vitenskapelig måleutstyr. Copyright © 2024 Merck & Co., Inc., Rahway, NJ, USA and its affiliates. All rights reserved.

Ja, jeg ønsker å vite mer om SenseHub og vil gjerne bli kontaktet!