Salgsbetingelser, standardvilkår og priser

Ved å legge inn ordre i nettbutikken vår, eller bestiller via telefon eller epost, bekrefter du som kunde å ha gjort deg kjent med og akseptert følgende standardvilkår for avtaleforholdet mellom deg og MSD Animal Health:

Handel med oss omfatter

  • Kjøp mellom næringsdrivende
  • Tilvirkningskjøp

Priser og porto

Prisene er eksklusive mva., og det påløper 25 % mva. på alle produkter. Fraktkostnader kommer i tillegg. Fraktkostnader legges som en egen linje på bestillingsbekreftelse, ordrebekreftelse og faktura. Det totale ordrebeløpet, i nettbutikken og på bestillings- og ordrebekreftelsen inkluderer fraktkostnader og mva. Vi tar forbehold om eventuelle prisfeil.

Priser og pris- og rabattbetingelser

Her finner du den gjeldende prislista.

Prisene gjelder salg direkte til kunden og er oppgitt uten rabatter.

Vi samarbeider med KLF-slakteriene, Nortura, Q-meieriene og Tine. Les mer om avtalepriser, rabatter og andre produsentfordeler som ligger i samarbeidsavtalen.

På hasteordrer gis det ikke rabatt.

Leveringstid på vanlige ordrer

Rekvisita og produkter uten preging sendes fra oss to virkedager etter at du sendt bestillinga di.

På produkter som skal preges (øremerker, KVIKK klaver, KVIKK slips og FOKUS merkeplater) har vi noen dagers produksjonstid, og slike produkter sendes vanligvis fra oss 5–10 virkedager etter at du har fått ordrebekreftelse.

Alle varer og merker på samme bestilling sendes samtidig.

Postens sendingstid kommer i tillegg og er på to virkedager eller mer, avhengig av strekning.

Varene sendes med Posten som brev eller Klimanøytral servicepakke, avhengig av størrelsen på forsendelsen. Klimanøytral servicepakke innebærer at du sjøl henter pakken på Posten. Fra pakken sendes fra oss, må du regne 2–3 virkedager sendingstid før den kan hentes på ditt nærmeste utleveringssted. Du varsles på SMS og/eller e-post når pakken din er kommet til hentestedet.

Ønsker du andre fraktmåter, kontakter du kundesenteret vårt.

Dersom pakken ikke blir hentet hos Posten i løpet av 14 dager, vil den bli sendt tilbake til oss. Du betaler for returen og for ny forsendelse.

Leveringstid på hasteordrer

Alle hasteordrer sendes som Klimanøytral servicepakke, også dersom størrelsen på ordren tilsier brev. Varene dine sendes fra oss to virkedager at etter at du har bestilt. Fra varene sendes fra oss, må du regne 2–3 virkedager sendingstid før den kan hentes på ditt nærmeste utleveringssted. Du varsles på SMS og/eller e-post når pakken din er kommet til hentestedet.

Leveringstid på sauemerker bestilt i kampanjeperioden (1. november–1. mars)

Du får bestillingsbekreftelse på epost rett etter bestilling. Produksjon og utsending av merker er basert på lammingsdatoen du har oppgitt. Ettersom du først får ordrebekreftelse (på epost) når ordren din er satt i produksjon, kan det gå lang tid fra du bestiller til du får ordrebekreftelse. Du kan uansett være trygg på at du får levert merkene dine før lamming.

Fraktkostnader

Du som kunde betaler fraktkostnader.

Dersom ordresummen din er over kr 5000,- uten mva. og porto, betaler du ikke for frakt. Dette gjelder alle vareslag, unntatt RFID-lesere.

Betaling

Varene faktureres samme dag som de sendes. Hele beløpet betales innen 20 dager fra fakturadato. Faktura sendes elektronisk.

De generelle betalingsbetingelsene kan fravikes i tilfeller der vi ikke anser kunden som kredittverdig.

Forfalte fakturaer belastes med den til enhver tid gjeldende rentesats, og utestående fordringer oversendes Kreditorforeningen for innkreving. Vi har salgspant i de solgte varene som sikkerhet for sitt krav på kjøpesummen med tillegg av renter og omkostninger, jf. Pantelovens §3-14 flg.

Fakturering

Alle fakturaer fra oss sendes elektronisk, enten som EHF, pdf eller eFaktura i nettbanken. Faktura sendes samme dag som varene dine sendes ut fra oss.

Ordreinngåelse

Ved bestilling mottar du en e-post som kun er en bekreftelse på at bestillingen er mottatt. En ordre er gyldig først når du har mottatt en egen ordrebekreftelse på e-post.

Alle ordreinngåelser innebærer at du uttrykkelig har gjort deg kjent med og akseptert disse standardvilkårene. Spesialtilvirkede varer med preging (øremerker, klaver og lignende) kan ikke avbestilles. Det gjøres oppmerksom på at næringsdrivende kunder ikke omfattes av Angrerettloven.

Reklamasjon og retur

Du skal straks, og senest innen 8 dager, rapportere til oss eventuelle feil eller mangler ved leveransen. Du må selv sjekke at vareemballasjen ikke er skadet, og at leveransen stemmer overens med fakturaen.

Retur på grunn av reklamasjon skal avtales på forhånd. Vi tar alle fraktkostnader ved slik retur. Returer i postoppkrav vil ikke bli hentet av oss.

Ansvarsbegrensning

Du forutsettes å være kjent med at påsetting av øremerker for husdyr innebærer at det stikkes hull gjennom dyrets øre, med den følge at det alltid blir en viss sårflate. Enhver sårflate vil alltid innebære en mulig risiko for infeksjon. Dette forholdet må du som kunde være oppmerksom på, og du plikter derfor å gjøre deg kjent med og følge veiledninger, tips og råd på nettsidene våre. Ved eventuelle spørsmål plikter du å kontakte oss for nærmere veiledning.

MSD Animal Health frasier seg ethvert ansvar for eventuelle infeksjoner og sykdomsutbrudd mv. i kundens besetning.

Personvern og sikkerhet

MSD Animal Health registrerer persondata kun i den grad det er nødvendig for å betjene ordrer. All informasjon som samles inn behandles sikkert og fortrolig. Informasjonen vil ikke bli solgt, utlånt, utleid eller på annen måte gjort tilgjengelig for uvedkommende. Vi behandler alle persondata ifølge Lov om Personopplysninger.

Du som kjøper har full rett til innsyn i de opplysningene som kan knyttes til deg.

Les vår personvernerklæring her.