Fisk og havbruk

Vi leverer ikke-elektroniske merker for fisk og havbruk, mens vår søsterbedrift Biomark er verdens ledende spesialist innen utvikling og implementering av elektroniske systemer for merking av oppdrettsfisk og villfisk.

Natur- og fiskeriforvaltning

I flere tiår har Biomark levert elektronisk identifikasjonsteknologi til naturforvaltningsprosjekter over hele verden. Biomark tilbyr tilpassede løsninger innen både forskningsdesign, merking, datainnsamling og dataanalyse. Kontinuerlig samarbeid med kunder har gitt verdifull innsikt i hvordan vi kan forbedre forskningsmetoder ved hjelp av ny teknologi.

Havbruk

Våre kunders behov er i stadig endring, ikke minst på grunn av krav om pålitelig og effektiv dokumentasjon og sporing i produksjonskjeden og managementprosesser, og på grunn av vår tids krav om trygg mat. Med høyteknologisk spisskompetanse er vi i forkant av disse behovene.

Kontakt – elektronisk merking av fisk

For mer informasjon om elektroniske merkeløsninger for fisk, kontakt Biomark / MSD Animal Health:

Maurice van Empel
EURAM Key Accounts Sales Manager
Mobil: +47 902 19 355
maurice.van.empel@merck.com

Ikke-elektroniske merker for fisk

OS ID-merkene Combi 3000 er et fleksibelt system av ikke-elektroniske plastmerker, som egner seg godt for merking av fisk. Dette er et av Europas mest brukte merkesystem for husdyr, og det har også vært benyttet i fiskeri- og havbruksnæringa i over ti år. Merkene lages i svært robust og slitesterk spesialplast, som også er myk og fleksibel. Det bidrar til at merkene sitter svært godt i fisken.

Combi 3000 fås i tre størrelser og ti farger. Tall og bokstaver brennes ned i plastmerket med laser. Laserpreginga er tydelig, godt lesbar og varer i mange år. Merkene kan også preges opp-ned, noe som gjør det lettere å lese tegnene på merkene. Combi 3000-merkene har en spesielt sterk, patentert lås. Merkene festes normalt i rota av rygg- eller halefinna.

Micro-merker lages i myk, formstabil og holdbar spesialplast. Merkene fås i forskjellige farger og kan laserpreges med store, lettleste tegn.

Merking av utstyr

Både Combi 3000 og Micro egner seg godt til merking av blant annet utstyr, som garn, liner, nøter og lignende.

Kontakt – ikke-elektronisk merking av fisk

For mer informasjon om ikke-elektronisk merking av fisk, kontakt Ståle Berre.