SenseHub og #VerdienAvSommermelk

5. juli 2023

Christen Sjøvold får tips av Bernt Olav Langbekkhei, vår fagansvarlige for SenseHub, om hvordan han kan bruke SenseHub best mulig for å produsere mer sommermelk.

Når dyra er på beite kan det være vanskelig å fange opp brunsten, og det blir en utfordring få inseminert til riktig tid. Men med SenseHub har du full oversikt over dyras brunst, aktivitet og helse, også når de går ute.

Med aktivitetsmåleren SenseHub får du også i beitesesongen løpende informasjon om hvor de ulike dyra befinner seg i brunstsyklusen, og du får varsel når det optimale tidspunktet for inseminering nærmer seg. Ved inseminering til riktig tid får du opprettholdt ønsket kalvingsintervall og kalvingstidspunkt.

Gode SenseHub-tips

Christen Sjøvold ønsker å utnytte gårdens potensial maksimalt ved å produsere sommermelk, og han bruker samtidig SenseHub. I denne filmen får han tips av Bernt Olav Langbekkhei, vår fagansvarlige for SenseHub, om hvordan han kan bruke aktivitetsmåleren best mulig for å produsere mer sommermelk.

Mer sommermelk med SenseHub og kjønnsseparert sæd

Er du en av dem som planlegger å produsere mer sommermelk, kan du sikre deg tilgang på flere gode hunndyr for melkeproduksjon ved å inseminere med REDX™ om våren og sommeren. Insemineringstidspunkt er spesielt viktig ved bruk av REDX™, fordi levetiden til spermiene er kortere enn vanlig. Med SenseHub vil du ikke bare få god oversikt over brunsten; aktivitetsmåleren har også en egen funksjon som viser optimalt tidsrom for inseminering ved bruk av nettopp kjønnsseparert sæd.

Foto: Sensehubs mobilapp viser optimalt insemineringstidspunkt
SenseHubs mobilapp viser optimalt insemineringstidspunkt

SenseHub i beitesesongen

Når dyra er på beite kan det være vanskelig å fange opp brunsten, og det blir en utfordring få inseminert til riktig tid. Men med SenseHub har du full oversikt over dyras brunst, aktivitet og helse, også når de går ute. Her leser du mer om hvilke fordeler SenseHub byr på i beitesesongen.

Toppfoto: #VerdienAvSommermelk

Sammen om satsing på sommermelk

Gjennom kampanjen #VerdienAvSommermelk retter GenoTine og OS ID/MSD Animal Health hver sommer oppmerksomheten mot produksjon av sommermelk. Det er ofte mangel på melk om sommeren, og TINE premierer derfor de som leverer melk i denne perioden.

Med SenseHub blir det lettere for deg å inseminere riktige dyr til riktig tid; noe som i sin tur vil kunne bidra til mer og bedre sommermelk i åra som kommer.

Følg oss på #VerdienAvSommermelk i sosiale medier!

Interessert i SenseHub?

Bruker du ikke SenseHub ennå, men tror at dette kan være noe for deg? Kontakt Genos erfarne konsulenter for en aktivitetsmålingsprat, eller fyll ut skjemaet nedenfor, så kontakter Geno deg.

Ja, jeg ønsker å vite mer om SenseHub og vil gjerne bli kontaktet!

Interessert i SenseHub?

Bruker du ikke SenseHub ennå, men tror at dette kan være noe for deg? Kontakt Genos erfarne konsulenter for en aktivitetsmålingsprat, eller fyll ut skjemaet nedenfor, så kontakter Geno deg.

Ja, jeg ønsker å vite mer om SenseHub og vil gjerne bli kontaktet!