Utvider beitemarkene

4. mai 2018

Etter 20 år som daglig leder i OS ID as overlater Wenche Wikan Ligård nå førersetet til Torgeir Svae. Dette gjør hun i full overbevisning om at ansvaret er i de beste hender. Selv gyver hun løs på nye utfordringer i OS IDs morselskap.

– Dette lederskiftet er resultat av en planlagt, god og langsiktig prosess. Timinga for skiftet er riktig, og når jeg nå gir roret til Torgeir, er jeg fullstendig trygg på at han er den rette for oppgaven, sier Wenche Wikan Ligård.

Torgeir Svae ble ansatt som finanssjef i OS ID for halvannet år siden. Nå er tida altså inne for enda større oppgaver. Det er den nye daglig lederen mer enn klar for.

– OS ID er inne i en spennende fase der vi skal utvikle oss og vokse, og jeg ser fram til å bringe OS ID videre sammen med alle de dyktige medarbeiderne våre. Dette er en oppgave jeg er svært motivert for å gå løs på.

Riktig person på riktig plass til riktig tid

Wenche Wikan Ligård påpeker at Torgeir Svae bringer med seg bred forretningserfaring og -forståelse og har lang erfaring fra internasjonal business.

– Som sivilingeniør har han også et godt digitalt og teknologisk fundament. Teknologiforståelsen hans, kombinert med en utmerket kommersiell sans, er utslagsgivende kompetanse for OS ID i tida framover, forteller hun.

Ligård inn i ledelsen av morselskapet

Det er ikke bare den nye daglige lederen i OS ID som nå bretter opp ermene for nye oppgaver. Det gjør også Wenche Wikan Ligård. Hun blir ny styreleder i OS ID og tar samtidig et steg opp i ledelsen av OS IDs morselskap, Antelliq, som er verdens ledende selskap innen identifikasjon og aktivitetsmåling av husdyr, kjæledyr og fisk.

– Jeg er nå ansvarlig for morselskapets virksomhet, kommersielt og operativt, i de nordiske landene og i Tyskland, Østerrike og Sveits. Dette kjennes som et veldig naturlig og riktig steg for meg, der jeg kan bruke min erfaring som daglig leder av OS ID og samtidig få nye utfordringer i et globalt ledende selskap. Basen min vil likevel fortsatt være her i OS ID, og det er jo et godt eksempel på at Røros-regionen og Nord-Østerdalen er et ypperlig utgangspunkt for å arbeide internasjonalt.