Seter-SenseHub: En Petter Smart-løsning fra OS ID

9. februar 2021

Flere fornøyde SenseHub-brukere hadde lyst til å bruke systemet sitt også på setra om sommeren – da med strøm fra solcellepanel. Ettersom SenseHub i utgangspunktet ikke er tilpassa den typen strømforsyning, var det bare én ting for OS ID å gjøre: Utvikle Seter-SenseHub sjøl!

Etter hvert som stadig flere norske storfeeiere har begynt å ta SenseHub i bruk, fikk vi også spørsmål om SenseHub kunne brukes på setra, med batteristrøm fra solcellepanel.

Med medarbeidere som synes det er stas å bryne seg på utfordringer, og som er kreativt anlagt og over middels interessert i teknologi, ble det fort klart at det skulle være mulig å pønske ut en løsning som gjør at SenseHub-brukere kan ta med seg systemet sitt på setra om sommeren!

Hjernen bak

OS ID-medarbeider Jørgen Haugen, som både har IT-bakgrunn og sans for fiffige elektroløsninger, gikk inn for saken med liv og lyst. Ganske fort kom han fram til de ekstra komponentene som var nødvendige for å drifte SenseHub-systemet med vanlig 12-volts strømforsyning fra solcelleanlegg.

Testing

Sammen med OS ID-kollega Bernt Olav satte Jørgen opp en testrigg på en lokal gård med rundt 20 dyr, som jo er et standard antall dyr på ei norsk seter.

Blant annet ønsket duoen å sjekke hvor mye strøm SenseHub-løsningen trakk av batteriet, og ut fra det kunne de regne ut ladebehovet. Løsningen ble testa over flere uker, uten at man støtte borti spesielle hindringer, forteller Jørgen:

«Vi hadde planlagt dette godt på forhånd, så det ble egentlig ikke så mye prøving og feiling ute i felten. Med solid research og gode forstudier, var det egentlig ganske grei skuring da løsningen skulle prøves ut i praksis».

Jørgen og Bernt Olav ble positivt overraska over hvor lite strøm SenseHub-anlegget trakk, og de noterte seg at SenseHub fungerte like raskt og responsivt på et mobilt 4G-bredbånd som på et vanlig «hjemmebredbånd». Det oppsto heller ikke uventet nedetid eller andre komplikasjoner under testinga.

Konklusjonen ble derfor: Med seter-pakken fungerer SenseHub helt utmerket også på setra!

Løsninger som folk har bruk for

Seter-SenseHub er en komplett pakke med seks enkle komponenter. I tillegg må brukeren sjøl sørge for SIM-kort for mobilt bredbåndsabonnement.

Nå ser Jørgen og Bernt Olav fram til at løsningen blir tatt i bruk rundt omkring på norske setrer.

«Det er jo veldig gøy å kunne utvikle løsninger som vi ser at folk har bruk for. Nå blir det interessant å få tilbakemeldinger om hvordan anlegget fungerer i praksis!»

Er SenseHub noe for deg?

OS ID samarbeider med Geno om salg av SenseHubKontakt Genos erfarne konsulenter for en aktivitetsmålingsprat, eller fyll ut skjemaet nedenfor, så kontakter Geno deg.

Foto: SenseHub på setra
Seter-SenseHub driftes med vanlig 12-volts strømforsyning fra solcelleanlegg.

 

Foto: Jørgen Haugene r mannen bak Seter-SenseHub
Jørgen Haugen på OS ID-laben, der ulike komponenter ble prøvd ut før Seter-SenseHub ble testa ute i felten.

Ja, jeg ønsker å vite mer om SenseHub og vil gjerne bli kontaktet!