Fra kjedelig kantinevegg til eventyrlig kunstverk

22. desember 2016

Den flunkende nye OS ID-kantina var stilig, men bakveggen var hvit, tom og tam. Da fikk Os-kunstneren Nicole Schedalke utfolde seg på den store flata – og resultatet ble et eventyr!

Veggen som før var ei tom flate i ei romslig kantine er nå prydet av husdyr, planter, ville dyr, elver, kulturlandskap, skog og fjell. Elementene er satt sammen på en måte som gjør at du stadig oppdager nye detaljer. Samtidig framstår helheten litt annerledes for hver gang du ser den.

Foto: Fra kantinevegg til kunstverk

Foto: Fra kantinevegg til kunstverk

Foto: Fra kantinevegg til kunstverk

Farger i former

Fargene, som er spredt ut over i tydelige former, har sitt utspring i OS ID-profilen. Fargebruken tolkes av noen som de fire årstidene, av andre som symboler for de fire elementene. Og kanskje er det akkurat dette vi liker best med Nicole Schedalkes verk: Det gir muligheter for tolkning, og du blir aldri ferdig med det, så å si.

Foto: Fra kantinevegg til kunstverk

Berlineren som gjorde osing av seg

Nicole Schedalke, som opprinnelig er berliner, kom til Norge i 2007, og til Os i 2010. Hun er utdannet innen illustrasjon, kunst og produktdesign, og har jobbet både med porselensmaling, fotografi, webdesign og grafisk design. Hun er med andre ord en svært allsidig kunstner, men innrømmer at illustrasjon ligger hennes hjerte nærmest.

På Instagramkontoen hennes, @nicart76, får du se smakebiter av alt det vakre hun skaper. På www.velgmedhjertet.no leser du mer om hvorfor Nicole mener at det å flytte til Os har gjort henne til en enda bedre kunster.

Foto: Fra kantinevegg til kunstverk

En berikelse for Os og for regionen

Vi i OS ID valgte ikke Nicole til dette oppdraget fordi hun er fra Os, men fordi hun er en usedvanlig begavet illustratør. At hun er fra Os gir likevel kunstverket vårt en ekstra verdi, synes vi. Å ha en så dyktig kunstner i bygda vår, setter vi svært stor pris på, og vi håper at jobben hun har gjort fra oss kan bidra til å åpne enda flere dører for henne.

Foto: Fra kantinevegg til kunstverk

Vekker oppsikt

Nå som kunstverket vårt har vært «i bruk» noen uker, har reaksjonene vært overveldende positive. Vi har hatt gjester fra både Frankrike, Tyskland og Italia som vi nærmest har måttet rive løs, der de er blitt stående foran veggen i beundring.

Hva ser DU?

Blant medarbeiderne våre har det omtrent gått sport i å finne nye dyr i maleriet i matpausene. Samtidig diskuteres det heftig om det er fjellområder fra Dalsbygda eller Os vi egentlig ser her. Og dette spørsmålet, nei, det har (heldigvis) ingen fasitsvar – her er det opp til øyet som ser.

Foto: Fra kantinevegg til kunstverk

Tusen takk, Nicole!

Dette verket gleder vi oss til å leve med i mange, mange år framover, og vi er ordentlig stolte av det. Takk til Nicole Schedalke for et enestående godt samarbeid.

Foto: Fra kantinevegg til kunstverk Foto: Fra kantinevegg til kunstverk Foto: Fra kantinevegg til kunstverk