Vi har det du trenger til beitesesongen!

22. april 2021

Det går mot sommer, og om ikke lenge skal dyra ut på beite. Med klaver, bjøller, merkeplater og slips fra oss er det enkelt å identifisere og skille dyra som går ute i skog og mark.

Det er på tide å planlegge årets beitesesong, og du trenger kanskje litt påfyll til utstyrsparken? Hos oss finner du både klaver til småfe og storfe, OS-bjøller for alle dyreslag, FOKUS merkeplater og KVIKK slips.

Alt dette bestiller du enkelt i nettbutikken vår.

KVIKK klave

KVIKK-klaven gjør det enkelt å gjenkjenne dyr i utmark og egner seg derfor svært godt til beitebruk – men også til andre typer fargemerking.

KVIKK-klaven finnes i tre størrelser, én for småfe og to for storfe (kort og lang). Klavene har rask og enkel lengderegulering, og kan brukes med og uten OS-bjølle.

Klaven er laget i seig og formstabil spesialplast som tåler store belastninger. Den settes på og tas av med et enkelt håndgrep og har sikker og solid hurtiglås

Navn og telefonnummer preges på med store, lettleste tegn, og klaven kan også skrives på med merkepenn.

Klavene finnes i ni farger, slik at du lett kan skille ut dine dyr.

Foto: Sau på beite med KVIKK klave

Foto: Ku på beite med KVIKK klave

OS-bjøller

OS-bjøllene finnes i sju størrelser, tilpasset forskjellige dyreslag. De to største bjøllene leves både med tversover- og langsetterhank.

OS-bjøllene er ekte norsk håndverk, produsert her på Os i Nord-Østerdalen etter god, gammel «oppskrift». Visste du forresten av hver eneste bjølle stemmes for hånd? Slik sikrer vi at hver bjølle får den riktige korte og grove klangen som høres langt, selv i tett skog og kupert terreng.

Foto: Ku på beite med OS-bjølle

FOKUS merkeplate

FOKUS merkeplate gjør det enkelt å identifisere dyr under gjeting, skille ved sanking og merke dyr i prosjekter. Platene kan lett tas av klaven og brukes på nytt.

Merkeplata produseres i myk og formstabil spesialplast, og den passer på alle KVIKK-klaver.

Platene kan preges med store siffer som er lette å lese på avstand. De kan også skrives på med merkepenn.

FOKUS leveres i én størrelse og ni farger.

Foto: Sau med FOKUS merkeplate og OS-bjølle

KVIKK slips

KVIKK slips gjør det enkelt å gjenkjenne dyr i utmark, også når ulla er lang, og det egner seg godt til fargemerking i beitelag og innad i besetninga.

Mange saueeiere bruker slipset til å vise hvor mange lam hver søye har. Én farge kan bety «ett lam», en annen farge «to lam».

Slipset lages i seig spesialplast med samme gode kvalitet som i KVIKK-klaven. KVIKK slips passer på både KVIKK storfe- og småfeklaver, og de er enkle å tre inn på klaven.

Slipsene kan preges med inntil 24 tegn, og de kan også skrives på med merkepenn.

KVIKK slips leveres i én størrelse og i ni farger.

Foto: Sau på beite med KVIKK slips, FOKUS merkeplate, OS-bjølle og KVIKK klave

Spørsmål om merking av dyr på beite?

Kundesenteret vårt har mange gode tips og råd om beitemerking, så spør oss når det er noe du lurer på!

Foto: Kundesenter, Monica Engan