Sparer mye tid og oppnår raskere avlsframgang med aktivitetsmåling

30. oktober 2019

Anne Dieset og Ludvig Fjeld på Deset i Åmot syntes de brukte uforholdsmessig mye tid på å se etter brunstsignaler hos sine Hereford-kyr. Uten aktivitetsmåling ble 15 av 70 mordyr inseminert i året. Med SenseHub får de nå brunstvarsel i systemets app og er oppe i hele 65 insemineringer.

På Moen gård på Deset i Åmot driver Anne Dieset og Ludvig Fjeld, som har tre små barn, med skogbruk, korn og storfekjøttproduksjon. De har en ammekubesetning av Hereford og selger livdyr.

Ønsket større avlsframgang

Anne og Ludvig er opptatt av å utvikle gården og å forbedre drifta, og de så raskt at de ikke hadde så god avlsframgang som de ønsket seg. Ettersom de selger livdyr ønsket de økt seminbruk for å ha mulighet til å velge okse til hver enkelt ku.

Uten aktivitetsmåling brukte de svært mye tid for å ha oversikt over brunsttidspunkt, og de klarte å inseminere 15 av 70 mordyr i året. Det var de ikke fornøyde med.

Her er Anne og Ludvigs historie

Fra 15 til 65 insemineringer – med oversikten i lomma

Når de nå bruker aktivitetsmåleren SenseHub får de brunstvarsel på appen på telefonen og har full oversikt over alle brunster hos alle mordyr, uten å måtte ta turen ut i fjøset. Om de er på kjøkkenet hjemme eller borte på ferie har de til enhver tid kontroll på hvilket dyr som skal insemineres når.

Nå er de oppe i 65 inseminerte kyr av 70, samtidig som de har bedre tid – både til å utvikle gården og til å gjøre ting sammen som en familie.

Er SenseHub noe for deg?

OS ID samarbeider med Geno om salg av SenseHubKontakt Genos erfarne konsulenter for en aktivitetsmålingsprat, eller fyll ut skjemaet nedenfor, så kontakter Geno deg.

Ja, jeg ønsker å vite mer om SenseHub og vil gjerne bli kontaktet!