Retur-, øko- og slakterimerker bestiller du i nettbutikken vår

15. oktober 2020

Nå bestiller du retur-, øko- og slakterimerkene dine sjøl, her i nettbutikken vår. Husk å bestille disse merkene når du bestiller de vanlige lammemerkene dine, så unngår du ekstra portokostnader.

Tidligere har slakteriene og en del lammeringer administrert bestilling og utsending av retur- og slakterimerker. Nå bestiller du i stedet disse merkene sjøl på www.osid.no, og du får merker og faktura direkte fra OS ID.

NB: Furuseth og Prima Jæren distribuerer fortsatt returmerkene selv. Er du produsent hos en av dem, kontakter du slakteriet om disse merkene. Fatland bruker ikke returmerker.

Bestill Retur-, øko- og slakterimerker sammen med de vanlige merkene

Når du senere i høst bestiller de vanlige øremerkene til lamma dine, er det lurt å bestille retur-, øko- og slakterimerker til neste slaktesesong samtidig. Da unngår du ekstra portokostnader.

Sørg også for at du bestiller nok returmerker. De kan brukes senere år om du skulle kjøpe litt for mange.

Årets sauemerkekampanje starter som vanlig tidlig i november, med første rabattfrist 22. november.

Nortura-medlem?

Her finner du informasjon fra Nortura om ordningen som går ut på at du nå bestiller og betaler reurmerkene sjøl, og får levert dem direkte fra OS ID.

Hva er Retur-, øko- og slakterimerker?

Disse merkene brukes til tilleggsmerking av dyr som skal sendes til slakt, slik at det blir enklere for slakteriet å sortere dyra.

Det finnes egne merker for:

Foto: Combi Signal enkeltmerker og poser

Påsetting av returmerker

Her finner du det du trenger å vite om påsetting av returmerker; blant annet hvilken tang du skal bruke.