God og effektiv support

Ettersom SenseHub er nettbasert, er det enkelt for oss å gi deg den hjelpa du trenger. Vi kan logge oss inn i ditt system og rette eventuelle feil, uten at det medfører noe arbeid for deg. Slik får du god support akkurat når du trenger det.

Bli med i SenseHub-forum på Facebook

Når du har kjøpt SenseHub, anbefaler vi deg å bli med i SenseHub-forum, ei Facebook-gruppe for norske SenseHub-brukere. Her kan du spørre andre om ting du lurer på, dele nyttige råd og tips og ellers ytre det du har på hjertet om SenseHub. Dette er ei privat, men synlig gruppe. Det vil si at bare medlemmer kan se hvem som er med i gruppa, og hva de publiserer. Alle medlemmer kan publisere innlegg. Søk opp forumet på Facebook og be om å bli medlem!

Bruksanvisninger og verktøyfil

Her har vi samla alt av relevant supportmateriell for SenseHub. Du kan lese og laste ned forskjellige bruksanvisninger og verktøyfil for installering av SenseHub.

Icon download  Bruksanvisninger og verktøyfil

Er det noe du savner? Kontakt OS IDs support-team!

SenseHub logo

Ofte stilte spørsmål om SenseHub

Her finner du svar på mye av det som mange lurer på om SenseHub. I flere av svarene lenker vi også videre til mer utdypende stoff om det aktuelle temaet.

Nei, SenseHub er avhengig av strøm og internett for å fungere.

SenseHubs transponder registrerer dyrets aktivitet, drøvtygging og helse. Disse dataene går videre til en controller, som omdanner informasjonen til rapporter og grafer som er lette å lese og forstå. Disse rapportene leser du av i en app på telefonen din, nettbrett eller pc.

Du har tilgang til aktivitetsmåleren SenseHub både via mobil, nettbrett og pc. Flere brukere kan være pålogget systemet samtidig. Du må imidlertid ha pc for førstegangsinstallering.

Riktig bruk av Sensehub er arbeidsbesparende blant annet ved at systemet bidrar til å finne riktig tidspunkt for inseminering. Dermed reduseres antall omløp.

Med SenseHub sparer du også tid og penger på en rekke flere måter. Les mer her om hvorfor SenseHub kan være en god investering for deg.

Dyr med ulikt aktivitetsnivå må også ha ulikt nivå for varsel av brunst. Kviger, mjølkeku og ammeku plasseres i ulike grupper, og det settes ulik brunstalarm for disse gruppene.

Ja, SenseHub er 100 % nettbasert, slik at alle varsler vises på pc. I tillegg finnes det en egen SenseHub-app for mobil (både for Apple og Andriod).

Slik får du full kontroll over brunststatus i egen besetning, uansett hvor du befinner deg.

Ja, SenseHub er avhengig av internettforbindelse for å fungere.

Alle data lagres i SenseHub-controlleren. For å få opp brunstvarsler i sanntid, må controlleren derfor ha konstant internettforbindelse. I tillegg tas det automatisk backup av systemet via internett.

SenseHub-controllerens antenne dekker 200 x 500 meter så fremt det ikke er vesentlige hindringer i veien. Snakk med Genos selgere om hvordan SenseHub vil passe i ditt fjøs.

Alle aktivitetsmålere, også SenseHub, er primært laget for dyr som går løse. Erfaringer viser imidlertid at dersom man setter ned grensene for når en brunstalarm skal utløses, kan man fange opp opptil 80 % av alle brunster i båsfjøs.

Har du båsfjøs, anbefaler vi uansett at du snakker med selgerne i Geno om hvordan SenseHub kan brukes i akkurat ditt fjøs.

Nei, alle data lagres i transponderen i inntil 24 timer, og data sendes til SenseHub-controlleren hvert 20. minutt.

Det betyr at dyr på beite som kommer innenfor dekningsområdet, får sine data avlest for eksempel morgen og kveld. På den måten vil aktivitetsendringer bli analysert jevnlig og brunstalarmer utløses i tide.

Erfaring viser at signaler kan gå gjennom vegger, og controlleren kan dermed fange opp signaler fra transpondere fra dyr i nærliggende fjøs. Ett SenseHub-system kan dermed dekke flere bygninger.

Metallplater og betongvegger er imidlertid begrensende faktorer.

Dersom du ønsker 100 % dekning i fjøs nummer to, løser vi dette ved å bruke ei ekstra antenne som kobles sammen med SenseHub-en i hovedfjøset.

Ja, det finnes ulike løsninger for dette, blant annet en ekstern solcelleløsning som forsyner SenseHub-anlegget med strøm og trådløst internett. Dersom du allerede har ett velfungerende solcelleanlegg på setra, kan SenseHub kobles opp mot dette med noen tilpasninger.

Ta kontakt med OS IDs support for aktivitetsmåling for å diskutere SenseHub-løsninger som kan passe for deg.