God og effektiv support

Heatime er den forrige generasjonen av aktivitetsmåleren SenseHub. Har du spørsmål om bruk av Heatime-anlegget ditt? Kontakt oss!

En kort innføring i Heatime

I denne filmen forklarer Simon K. Reisvaag hvordan aktivitetsmåleren Heatime (den forrige generasjonen av SenseHub) fungerer.

Foto: Heatime boks

Ofte stilte spørsmål om Heatime

Her finner du svar på mye av det som mange lurer på om bruk av Heatime-systemet.

Dersom normal strømtilførsel ikke er tilgjengelig kan anlegget kjøres på 2 x 12 V batterier. Ekstrautstyr for tilkopling kan bestilles hos Geno. Dette er et godt alternativ på kvigebeiter og ved seterdrift.

Heatime er arbeidsbesparende, bidrar til å finne riktig insemineringstidspunkt og reduserer samtidig antall omløp. Geno kan gjerne regne på lønnsomheten ved å gå gjennom fruktbarhetsstatus i den aktuelle besetningen.

Ja, besetningen kan deles opp i inntil ti grupper. Dette gjør det mulig å legge båskyr, kviger på binge og ammekyr i forskjellige grupper, og hver gruppe kan få sin egen grenseverdi for brunstalarm.

Det er mulig å bestille denne tjenesten som ekstrautstyr, men det er relativt dyrt. Et bedre alternativ er å kople Heatime-boksen opp mot nettportalen HealthyCow24 og samtidig laste ned appen HC24. Da oppnår man full oversikt over brunst og besetningen til enhver tid.

Ja. Signalene går gjennom tre- og betongvegger og kan dermed også fange opp signaler fra transpondere som er plassert på dyr i andre fjøs, så lenge det er innenfor dekningsområdet. Metallplater og flere betongvegger etter hverandre vil kunne hindre signalene.

Nei, all data blir lagret 24 timer i transponderen og data blir sendt til antenna om lag en gang hvert tjuende minutt. Det holder at dyr på beite kommer innenfor dekningsområdet minimum morgen og kveld. Da blir aktivitetsendringer analysert jevnlig og brunstalarmer blir utløst i tide.

Antenna dekker 200 x 500 meter så fremt det ikke er vesentlige hindringer i området.

Alle aktivitetsmålere er laget primært for dyr som går løse, men ved å justere ned grensen for når en brunstalarm skal utløses oppnår man å fange opp opptil 80 prosent av alle brunstene.

Heatime RuminAct kan koples til internettportalen HealthyCow 24, som gir deg tilgang til Heatime-systemet uavhengig av hvor du befinner deg.

HealtyCow 24 (HC24) gir full oversikt døgnet rundt og alle varsler er tilgjengelige på PC/Mac, mobil og nettbrett. Verktøyet er gratis.

Hvorfor bruke HC24?

HC24 gir deg mulighet til å registrere dato for inseminering, drektighetskontrollresultater og kalvingsdato. Heatime RuminAct-boksen blir oppdatert i forhold til disse registreringene.

Heatime-produsenten SCR forbedrer jevnlig programvaren i Heatime RuminAct-boksen. Når den er koplet opp til HC24, vil de nyeste oppdateringene bli lastet ned automatisk. Oppkopblingen er en forutsetning for å få tilgang til disse oppdateringene.

Slik kobler du Heatime-boksen til HC24

Heatime-boksen kan tilkoples internett med en nettverkskabel mellom boksen og en ruter. Deretter må det opprettes en egen konto under denne webadressen: http://hc24.scrdairy.com

Følg denne oppskriften:

  1. Gå inn på «Ny hos SCR? Logg på»
  2. Fyll ut feltene. Skriv 108 i feltet for «Forhandler» og trykk «Opprett konto»
  3. Sjekk e-posten din etter at kontoen er opprettet
  4. Åpne e-post fra HC24/SCR og klikk på aktiveringslenken i e-posten
  5. Logg inn på HC24
  6. Når du er logget inn, finner du en kode som begynner med EU
  7. Følg denne menyen på Heatime HR boksen: Muligheter – > Brukerinnstillinger -> Parametre -> HC24 Innstillinger -> Kode 3697 -> Tast inn EU koden i det øverste feltet-> I workmode står det Local, dette skal endres til Device -> Trykk Lagre
  8. Boksen er nå tilkoblet HC24

Hvordan får jeg tilgang til HC24 på mobil og nettbrett?

Søk opp HC24 i Appstore/Google Play, last ned appen og logg inn med samme brukernavn og passord som du bruker på HealthyCow 24-portalen.

I denne filmen viser ammekuprodusent Roger Paulsen hvordan han bruker HC24