Mer fleksibel og skreddersydd aktivitetsmåling

17. oktober 2022

Med høstens nye SenseHub-programvare lanseres blant annet en ny brukerguide-funksjon og muligheten til å lage egne, tilpassede rapporter.

Av Kristin Mengshoel, produktansvarlig for SenseHub i Geno, og Bernt Olav Langbekkhei, kunderådgiver i OS ID

Denne artikkelen sto på trykk i Buskap 7/2022

Tidligere i år ble SenseHubs øretransponder utstyrt med en LED-lysindikator som blinker når et dyr trenger ekstra oppmerksomhet. I høst kommer i tillegg en funksjon som gir brukeren varsel når øretransponderens batteri begynner å nærme seg slutten av sin levetid, og ved eventuell batterifeil. Slik får man bestilt og satt inn ny transponder i god tid før den gamle slutter å fungere.

Tips og triks – mens man bruker programmet

Samtidig lanseres også hjelpefunksjonen SenseHub Discover, som kan bli til god nytte for både nye og eksisterende SenseHub-brukere. Dette verktøyet gir veiledning mens brukeren benytter programmet. Når man åpner SenseHub på mobil eller pc for aller første gang, kommer det opp en guide som steg for steg tar brukeren gjennom det viktigste man trenger å vite for å kunne anvende aktivitetsmåleren. Samtidig vil det på de aller fleste sider finnes flere info-ikon som gir tips om smart SenseHub-bruk. Også når det kommer nye versjoner av programvaren eller andre forbedringer, vil brukeren få varsel om det direkte i programmet.

Skreddersydde rapporter

Høstens tredje nyhet er Report Generator. Med denne funksjonen kan brukeren selv sette opp de rapportene som betyr spesielt mye for den aktuelle gårdens produksjonsmål. Man får også inn data som ikke har vært tilgjengelige i SenseHub tidligere.

For eksempel blir det nå mulig å sette opp en rapport over dyr som systemet skal følge ekstra nøye med på før eller etter kalving, eller som viser dyras drøvtyggingsstatus.

Test ut Premium gratis i 60 dager

Rapportgeneratoren er forbeholdt dem som har Premium-versjonen av SenseHub, og dem er det foreløpig ikke mange av i Norge. Når den nye programvaren er lansert, vil det imidlertid bli mulig også for alle andre SenseHub-brukere å teste ut Premium i 60 dager. Dette gjelder også for dem som har hatt en Premium-prøveperiode før.

Utrulling av SenseHub 6.3

Den nye programvaren (SenseHub 6.3) rulles gradvis ut fra 12. september, og før november er omme, skal alle norske brukere ha fått den. Oppdateringen skjer automatisk, og brukeren trenger ikke å foreta seg noe for å få den nyeste versjonen. Ønsker man å teste ut Premium, aktiverer man selv denne muligheten i SenseHub-programmet.

Foto: Tomas Høsien er dreng hos Galåvolden samdrift, som bruker SenseHub for å bedre informasjonsflyten mellom alle som arbeider i fjøset
Høstens utgave av SenseHub vil gjøre aktivitetsmåleren enklere å bruke, samtidig som programmet bedre kan tilpasses dine egne produksjonsmål

Interessert i SenseHub?

Bruker du ikke SenseHub ennå, men tror at dette kan være noe for deg? Kontakt Genos erfarne konsulenter for en aktivitetsmålingsprat, eller fyll ut skjemaet nedenfor, så kontakter Geno deg.

Ja, jeg ønsker å vite mer om SenseHub og vil gjerne bli kontaktet!