Om Min side


Slik kommer du til Min side
 

Min side er en del av bestillingsløsningen vår. For å komme til Min side, må du derfor klikke på den oransje knappen "Til bestilling og min side" og deretter logge deg inn. Når du er innlogget, klikker du på knappen "Min side" øverst på høyre side.


klikk_min-side
Din kontaktinfo
På Min side ser du kontaktinfoen vi har registrert på deg. Har vi feil opplysninger, kan du enkelt gå inn og endre dem. NB: Husk å klikke "Lagre" etter at du har gjort endringer.

om_min_side 
Ordrestatus og pakkesporing
Lurer du på hvordan det ligger an med øremerkebestillinga di? På Min side kan du sjekke ordrestatus og spore pakker som er sendt til deg.

 

Denne filmen viser deg hvordan du sjekker ordrestatus, og hvordan du sporer pakker på vei fra oss til deg.


Sauemerketilbud på e-post eller i posten?
Er du saueeier, kan du på Min side også merke av for om du ønsker å motta sauemerketilbudet (som kommer hver høst) på e-post eller i posten.

Vi lanserer Combi 3000!

Med Combi 3000, som kommer i salg i november, lanserer vi et nytt system av øremerker for alle dyreslag. De nye merkene er sterkere og lettere å sette i øret, samtidig som de gir bedre dyrevelferd.

 

Les mer på OS ID-bloggen

 

 

TINE-produsent? Fra 1. november bestiller du øremerker direkte fra OS ID

Fra 1. november skal alle bestillinger gå direkte fra deg som melkebonde til oss i OS ID. Det betyr at TINEs rolle som mellomledd faller bort.

 

Les mer på TINEs medlemssider

 

 

 

Lurer du på hvordan det ligger an med øremerkebestillinga di?

Du kan sjekke ordrestatus ved å gå inn på "Min side" i bestillingsløsningen vår. Her kan du også spore pakker som er sendt til deg.


Denne filmen viser deg hvordan du sjekker ordrestatus og sporer pakker som er på vei fra oss til deg.

Om nye produsentnummer og merking av storfe

1. januar 2018 ble Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag sammenslått til Trøndelag fylke med nytt fylkesnummer. Det ble samtidig gjennomført sammenslåinger i kommunene Larvik, Færder og Holmestrand. Dette betyr nytt produsentnummer for en god del produsenter.

På OS ID-bloggen leser du mer om innføring av nytt produsentnummer, og om merkebestilling før og etter nyttår.

Film: Slik setter du på det elektroniske storfemerket Combi E30® Flagg (kortversjon)

01.06.2017

Denne filmen viser korrekt påsetting av det elektroniske storfemerket Combi E30® fra OS ID, og gir nyttige tips om smart bruk av påsettingstang.

Se filmen

 

Mer om innføring av elektronisk merking av storfe

Last ned oppgradert Animalia-program til HHR 3000 Pro

HHR Animalia-programmet, som brukes for å utveksle data mellom leseren din og Sauekontrollen, er nå oppgradert. I den nye versjonen er sorteringen av livlam for WSS forbedret, informasjon om kjønn og indeks på HHR for veiing og sortering med WSS i Vekt-programmet er lagt til, et nytt program for beitelag er inkludert og brukerveiledninga er oppdatert. Oppgradert HHR Animalia laster du ned her. Før du starter, les brukerveiledninga.

NYHET: Forbedring av Combi 2000® tappdel

31.01.2017

Alle våre tappdeler har nå fått lengre stamme, og i tillegg er selve merket forsterka. Slik blir øremerket sterkere og sitter bedre fast i øret. Det det betyr enda sikrere øremerker til både småfe, storfe, svin, rein, hjort, lama og alpakka.

Les mer på OS ID-bloggen

Fra 1. januar 2017 - hva gjør du med ubrukte øremerker for storfe?

Storfenæringa krever at alle storfe født etter 1. januar 2017 skal merkes elektronisk. Alle som har merker på lager 31. desember, anbefales å bestille erstatningsmerker med RFID for én av de to øremerkeseriene og bruke disse erstatningsmerkene fra 1. januar.

Krav om elektronisk øremerking av storfe

Storfenæringa har innført krav om at alle storfe født etter 1. januar 2017 skal merkes elektronisk; det vil si ha RFID-brikke innstøpt i ett av øremerkene. 

Slik merker du storfe med Combi E30® Flagg (film)

Slik bestiller du øremerker på www.osid.no

Sjøl om det er lett å bestille øremerker fra OS ID på nett, går det gjerne et år imellom hver gang du bestiller øremerker. Og da husker du kanskje ikke alltid akkurat hvordan du gjorde det i fjor. Men fortvil ikke – vi har nylig laget to filmer som viser deg hvordan du bestiller øremerker for kalv og lam.

Les mer på OS ID-bloggen 

Det elektroniske storfemerket Combi E30® Flagg

Når du nå etter hvert bestiller storfemerker, vil du få tilsendt det elektroniske storfemerket Combi E30® Flagg. Sammen med merkene får du (helt gratis!) tanga Combi Junior. Denne tanga bruker du til å sette på det elektroniske øremerket.

OS ID-bloggen er lansert!

Vi er ikke så rent lite glade over å kunne vise fram den splitter nye OS ID-bloggen vår! Her finner du saker som vi håper du vil synes er både underholdende, interessante og nyttige. På bloggen deler vi historier fra gårdsbesøk, reisebrev, tips om bruk av produktene våre og annet smått og stort.

VIDEO: Slik overfører du data om paring fra leseren til Sauekontrollen

Ved paring er det både effektivt og sikkert å bruke leseren HHR 3000 Pro til å registrere data som du trenger til Sauekontrollen. Disse dataene overfører du mellom leseren og Sauekontrollen ved hjelp av programmet HHR Animalia. Denne filmen viser deg hvordan.

 

Se filmen

Utnytt de gode mulighetene elektronisk merking gir

Elektronisk identifikasjon (EID) sikrer kvaliteten på data og er svært tidsbesparende sammenlignet med manuell avlesing og registrering av dyrenummer. Du unngår møysommelig noteringsarbeid, og risikoen for feil blir mindre. Elektronisk øremerking er et nyttig hjelpemiddel gjennom hele verdikjeden, fra fødsel til slakt.

Slik merker du kalv med elektronisk øremerke

Riktig påsetting av øremerkene er skånsomt for kalven og gir mindre risiko for irritasjon og infeksjoner. Når merkene settes korrekt i øret, sitter de også bedre. I filmen kombineres i det ene øret det elektroniske øremerket Combi E30® hulldel med visuell Combi 2000® Stor tappdel; i det andre øret brukes både hulldel og tappdel av Combi 2000® Stor.

 

Se filmen

KVIKK småfeklave bedre tilpassa villsau

Nå er småfeklaven vår bedre tilpassa villsau og andre mindre saueraser. Omkretsen på klaven kan nå reguleres mellom 36 og 52 cm, noe som gjør den godt egnet for alle typer sau. KVIKK småfeklave bestiller du her på www.osid.no, eller ved å ringe oss.

Mer om KVIKK småfeklave 

(Foto: Randi Hausken)

FILMER: Slik overfører du data mellom HHR 3000 Pro og Sauekontrollen

Ved lamming og veiing er det både effektivt og sikkert å bruke leseren HHR 3000 Pro til å registrere data som du trenger til Sauekontrollen. Disse dataene overfører du mellom leseren og sauekontrollen ved hjelp av programmet HHR Animalia. Vi har laget nye filmer som viser hvordan du gjør dette.  

Tre nye filmer om bruk av leseren HHR 3000 Pro

Disse tre filmene viser deg hvordan du enkelt kommer i gang med å bruke leseren din. De forklarer blant annet hvordan du installerer leseren på pc-en din, og hvordan du installerer programmet HHR Animalia, som du bruker for å overføre data mellom leseren og Sauekontrollen. Her finner du alle tre filmene 

Film: Kom i gang med bruk av leseren din

Filmen viser hvordan du installerer den håndholdte leseren HHR 3000 Pro på pc-en din, slik at du kan komme i gang med å bruke den. Ved hjelp av leseren oppnår du rasjonell, effektiv og sikker registrering og håndtering av dyra, både på gården og på beite.

Se filmen

Combi øremerker - utviklet og produsert i Norge

Å merke levende verdier forplikter. Nettopp derfor stiller vi i OS ID® svært høye krav til våre Combi øremerker. Disse merkene sitter godt, har tydelig preging og varer hele dyrets levetid.

Mer om Combi øremerker

Slik setter du på øremerker for storfe

I denne filmen får du råd om hvordan du øremerker kalvene dine riktig. Riktig påsetting av øremerkene er skånsomt for kalven og gir mindre risiko for irritasjon og infeksjoner. Når merkene settes korrekt i øret, sitter de også bedre. Filmen viser påsetting av det visuelle øremerket Combi 2000® Stor.

Se filmen 

Vi merker levende verdier

06.10.2014

Vi bidrar til at kundene våre oppnår sikker identifikasjon av husdyra sine, fra fødsel til slakt. Riktig øremerking gjør sporbarhet og dokumentasjon mulig i hele verdikjeden, noe både husdyreierne, forbrukerne og samfunnet for øvrig nyter godt av. For det handler tross alt om verdens viktigste vare – maten vi spiser.

Les mer

Norske husdyreieres samarbeidspartner siden 1936

06.08.2014

I over 75 år har OS ID® bidratt til at husdyreiere over hele landet kan merke dyra sine sikkert og dyrevennlig. Vi er stolte over å være norske bønders samarbeidspartner!

Nyttig utstyr nå som dyra er hjemme fra beite

05.08.2014

Rekvisita, øremerker og avleserutstyr for elektroniske merker bestiller du enkelt her på www.osid.no. Rekvisita og produkter uten preging sendes allerede dagen etter at vi har mottatt bestillinga di. På produkter som skal preges, må du beregne inntil sju virkedagers produksjonstid.

Til bestilling

Regler for øremerking - enkelt og greit

Vi har utarbeidet tre enkle guider som forteller deg hvilke regler som gjelder for øremerking av småfe, storfe og svin. Har du andre spørsmål om regelverket, må du mer enn gjerne ringe vår kundeservice (tlf. 62 49 77 00), eller sende oss en e-post.

Mer om regler for øremerking

Spisskompetanse innen moderne husdyrmerking

Hos oss jobber 50 kompetente og dedikerte ingeniører, teknikere, maskinoperatører og selgere. Noen har lang erfaring, andre bringer med seg ny kompetanse, og vi har medarbeidere i flere land. Samtidig som vi er en høyteknologisk, internasjonalt ledende produktutvikler og produsent, er flere av oss selv bønder med førstehånds kunnskap om husdyrhold. Dette gir oss solid spisskompetanse innen moderne husdyrmerking.

Sikkert og effektivt med elektronisk øremerke

Med bruk av det elektroniske øremerket Combi E30® i mjølkeroboter og fôringsautomater, får du gjort jobben mer effektivt og med mindre risiko for feil.

Lett å se, lett å høre

Med OS-bjøller, KVIKK klaver, KVIKK slips og FOKUS merkeplater er dyra dine tydelig, holdbart og trygt merka ute på beite.

Mer om bjøller, klaver, slips og merkeplater

Slik setter du på øremerkene riktig

I denne filmen får du råd om hvordan du øremerker lamma dine riktig. Riktig påsetting av øremerkene er skånsomt for lammet og gir mindre risiko for irritasjon og infeksjoner. Når merkene settes korrekt i øret, sitter de også bedre. Filmen viser påsetting av det elektroniske øremerket Combi E23® og det visuelle øremerket Combi 2000® Mini.

Se filmen

Klar til lamminga? Vi har laga huskeliste til deg!

Det nærmer seg lamming! Her har du ei liste over utstyr som er nyttig å ha for hånden når det drar seg til. Blåspray, hansker, jodspray, lammemor og alt det andre på lista finner du på rekvisita-sidene våre.

Rabatt på øremerker for rein

Bestiller du øremerker for rein innen fristen 23. mai, får du 10 prosent rabatt på merketypene Combi 2000® Mini, Combi 2000® Små og Combi 2000® Rund.

Du får fortsatt støtte fra slakteriet

Slakteriets støtte til kjøp av Combi E23® drar du nytte av gjennom hele lammesesongen, selv om fristen for rabatt fra OS ID® er gått ut.

Internasjonalt samarbeid gir bedre øremerker

Visste du at OS ID® er til stede i nærmere 20 land? I dag eksporteres over 50 prosent av øremerkene vi produserer, og vi må tilpasse oss hvert lands krav til husdyrmerking og matsikkerhet. Dette styrker oss, slik at vi kan utvikle enda bedre løsninger. På den måten gir internasjonalt samarbeid bedre øremerker – for alle.

Mer om virksomheten vår verden over

 

Produktutvikler og teknologileder

Vi følger med hele tiden – i Norge og i utlandet. OS ID® er teknologileder i vår bransje og arbeider målbevisst og kontinuerlig med teknologi-, produkt- og prosessutvikling. Vi er også innehaver av flere viktige internasjonale patenter.

Les hele artikkelen 

Combi E23® - nå i 7 farger!

Det elektroniske øremerket Combi E23® leveres nå også i rødt, grønt, blått, oransje, grått og rosa, i tillegg til gult. Det gir deg større valgfrihet!  

Trygg og effektiv øremerking siden 1936

Siden Karstein Horten hamret ut sine første øremerker av håndtak fra melkespann, har OS ID® i tre generasjoner bidratt til at landets bønder kan merke husdyra sine på en sikker og dyrevennlig måte, med øremerker utviklet og produsert i Norge. Dette hadde ikke vært mulig uten et godt samarbeid med husdyreierne. 

Veiledninger, tips og råd

Vi har samlet filmer, bruksanvisninger og andre veiledninger som vi håper vil gjøre det enda lettere for deg å merke dyra dine godt og riktig. Her finner du også informasjon om merkeordningene.

Veiledninger

Oppdater adressa di i Produsentregisteret

Av og til får vi varer og andre utsendinger i retur fordi det ikke er meldt fra om adresseendring eller fordi adressa er ufullstendig. Adressa di oppdaterer du i Produsentregisteret på nett, eller ved å kontakte oss.

OS ID South Europe godt i gang

14.05.2013

Utvikling i nye markeder og internasjonal vekst er klart uttrykte mål for OS ID®. Tidligere i år ble datterselskapet OS ID South Europe etablert.

Nå merker vi fisk også!

13.05.2013

OS ID® opererer ikke lenger bare til lands, men også til vanns, for nå leverer vi også løsninger for merking av fisk. Merkesystemene kan benyttes i mange typer prosesser og prosjekter i fiskeri og havbruk, og egner seg spesielt godt i stamfiskproduksjon.

Slettemoen Kompaniskap vant HHR 3000 Pro-leser

28.04.2013

OS ID® har gleden av å fortelle at geilingene i Slettemoen Kompaniskap ble vinnere av en håndholdt leser HHR 3000 Pro i forbindelse med sesongens bestilling av øremerker til sau.

Nyttig utstyr til lammesesongen

20.03.2013


 

Ikke bestilt øremerker til lamma?

15.03.2013


 

Slutt på hvite øremerker for storfe fra 1. januar – husk Husdyrregisteret!

20.12.2012

OS ID® og Nortura fornyet avtalen

20.09.2012

OS ID® fikk Vilje & Vekst-prisen 2012

27.04.2012

Ny påloggingsrutine for bestilllingsløsning

23.04.2012

Kort leveringstid

26.03.2012

Utnytt mulighetene med HHR 3000 Pro leser for elektroniske merker

05.09.2011

Elektroniske erstatningsmerker for sau

05.09.2011

Elektronisk oppmerking av livdyr sau

05.09.2011

OS ID® 75 år

18.05.2011

Enkelt og trygt å bestille varer på www.osid.no

07.11.2010

Obligatorisk elektronisk merking av sau fra 2011

07.11.2010
>> FLERE SAKER

Bestillingsløsning

For husdyrprodusenter

 

Til_bestilling_og_min_side
 

Vilkår   Om bestilling   Om Min side

Gunstige avtalepriser

OS ID® har leveringsavtaler med Tine, Q-Meieriene, Nortura og private KLF-slakterier. Dette gir deg som produsent fordeler i form av gunstige priser på Combi 2000® og CombiE® øremerker. Les mer

OS ID® GLOBAL

kart_lite_m_pil_1